Tapijt: ideaal voor op je slaapkamer

Vloerbedekking op je slaapkamer? Wat ons betreft is tapijt wel het prettigst voor als je 's avonds je bed in duikt, of juist als je 's ochtends opstaat uit je bed. Maar vanzelfsprekend heeft tapijt ook nadelen.

De voordelen van tapijt op je slaapkamer

Tapijt is vooral lekker zacht aan de voeten. Om die reden kiezen de meeste mensen voor tapijt op de slaapkamer. Waar je in de woonkamer nog maar weinig stoffen vloerbedekking tegenkomt, kiezen juist steeds meer mensen weer voor een stoffen vloer op de slaapkamer. Het is knus, warm, geeft mooie akoestiek én het dempt geluid. Dus woon je bijvoorbeeld met velen in één huis? Dan kan het ook voor de rust in huis slim zijn om voor tapijt als vloerbedekking te kiezen.

De nadelen van tapijt op je slaapkamer

Tapijt heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Eén van de grootste nadelen is dat het veel meer stof geeft dan bijvoorbeeld een vloer van laminaat of hout. Maar dit mag je niet tegenhouden: op je slaapkamer is het vaak toch al een stuk stoffiger dan in de keuken of woonkamer.

Een tapijtvloer is naast stoffiger helaas ook heel veel vlekgevoeliger dan een harde vloer als beton, vinyl of laminaat. Ben je iemand die graag veel films kijkt in bed? Met popcorn en cola? Houd er dan rekening mee dat tapijt wat riskanter is dan bijvoorbeeld laminaat. 

Tapijt kopen… waar op letten?

Ben je er nu zeker van? Ga je tapijt op je slaapkamer leggen? Dan moet je natuurlijk eerst tapijt zoeken wat je mooi vindt én wat bij je past. Een kleurtje of patroontje heb je wellicht al in je heefd. Maar let ook op onder andere op de pool. Wil je een gesneden pool? Of een lussenpool? Een hoge pool? Of een lage pool? Kom je er niet uit? Dan hebben ze in de speciaalzaak uiteraard genoeg advies voor je klaarliggen. Heel veel succes met het maken van je tapijtkeuze!