Een echte kindertablet of een Switch kopen?

Je ziet steeds meer jonge kinderen gebruik maken van digitale apparaten en spelattributen. Ze kunnen er zelfs vaak nog beter mee omgaan dan wij volwassenen zelf. Ben je op zoek naar zo’n digitaal apparaat voor je kinderen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Wil je liever dat je kinderen met iets anders spelen, dan kan je kijken voor ander speelgoed.

Maar twee goede voorbeelden van digitaal speelgoed zijn de kindertablet en de Nintendo Switch. En welke verdient nu de voorkeur? Dat hangt af van een aantal zaken. Hieronder zullen een aantal functies besproken worden van zowel de kindertablet als de Nintendo Switch en in welke situatie de ene en in welke omstandigheden de andere een betere keuze is.

De kindertablet

Een kindertablet kan gebruikt worden om gewone spelletjes op te spelen en niet alleen voor pure entertainment, er zijn ook educatieve spellen. Je kan er bijvoorbeeld leerzame video’s op afspelen of je kind educatieve opdrachten er op laat uitvoeren.

Er zijn ook gewone tablets die een kind-modus hebben, waarbij er gecontroleerd kan worden waar de kinderen op de tablet toegang tot hebben, maar een echte kindertablet biedt wat meer mogelijkheden voor ouder-controle, zoals het van tevoren instellen van de duur dat de kinderen met de tablet mogen spelen.

Een voorbeeld van een echte kindertablet is de Vtech Storio Max 7. Deze is handig voor kleine kinderen, want ze kunnen deze gemakkelijk zonder hulp gebruiken. De tablet is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar en het heeft een 7-inch touchscreen met internetverbinding. Apps en games kunnen gedownload worden en het heeft een ingebouwde camera. De batterij gaat zo’n 6 uur lang mee.

Een ander voorbeeld is de Waiky Powertab, deze tablet heeft 50 spellen die al bij voorbaat gedownload zijn op de tablet, en is geschikt voor kinderen vanaf 3 tot ongeveer 12 jaar. Meer spellen kunnen gedownload worden in de Google Play store. Deze tablet heeft 8 GB geheugen en de mogelijkheid om “parental control” uit te oefenen. De tablet heeft een front en back camera en een 7-inch touchscreen.

Een kindertablet is een goede keuze als u kleine kinderen heeft en ze graag zelfstandig aan het werk wil zetten door middel van leuke en leerzame spelletjes of video’s.

De Nintendo Switch

Behalve (kinder)tablets, kan er ook gekozen worden voor de Nintendo Switch. De Nintendo, wie kent ‘m niet – de meeste ouders van nu hebben nostalgische gevoelens als het gaat om de Nintendo! Nintendo was het merk dat als eerste het draagbare videospel met lcd-scherm op de markt bracht en dit gebeurde in het jaar 1980. Bijna veertig jaar verder en er is de nieuwe Nintendo Switch ontwikkeld. De Nintendo Switch is een nieuw model Nintendo die je thuis aan de tv kan koppelen, zodat je games in HD kan spelen. Je kan de Nintendo ook als portable game gadget gebruiken en dus gebruiken overal en wanneer je wil.

Wat zijn de functies van Nintendo Switch? Je kan één Joy-Con controller gebruiken wanneer je alleen een spelletje speelt, twee Joy-Con controllers om tegen je vriendje of vriendinnetje te spelen, maar je kan ook online wedstrijdjes 4-tegen-4 doen en dus met meerdere vrienden tegelijk spelen.

De Joy-Cons kunnen zowel verticaal als horizontaal gebruikt worden. De HD rumble functie maakt spelen met de Nintendo Switch extra meeslepend, de aanraking gaat verder dan louter vibraties! Daarnaast kan de IR Motion Camera in de Joy-Con de vorm, beweging en afstand van objecten detecteren, waardoor gamen nieuwe dimensies aanneemt.

Ook is er de mogelijkheid voor ouders om controle uit te oefenen waarbij er ingesteld kan worden hoe de Nintendo Switch gebruikt wordt, waarbij de focus natuurlijk moet liggen op spelen en plezier. Dat kan je doen door je telefoon te verbinden met de Nintendo Switch.

Kiezen tussen tablet en Nintendo Switch

Je bent dus op zoek naar een nieuwe spelbeleving voor je kind. Nu is de vraag: naar welk product gaat de voorkeur uit? Ga je voor een echte tablet of liever voor de Switch? Dat hangt een beetje af van de specifieke behoeften. Ben je nadrukkelijk op zoek naar iets dat louter van je kind is? Dan is een kindertablet een goede optie. Ook in het geval de focus ligt op educatief vermogen, is de kindertablet een betere keuze dan de Nintendo Switch. Daarnaast is de kindertablet makkelijker te gebruiken door kleinere kinderen en kunnen ze met de tablet ook kijken naar hun favoriete video’s. Bovendien is de internetbrowser kindvriendelijk ingesteld.

Ben je op zoek naar iets waar het hele gezin mee kan spelen of waar meerdere kinderen tegelijk mee kunnen spelen? Dan is de Nintendo Switch een betere optie. Deze spelmachine is geschikter voor kinderen van een wat oudere leeftijd en voor de rest van de familie. De Nintendo Switch is minder gericht op het opvoeden van kinderen, en puur en alleen voor spelplezier. De Nintendo Switch is technologisch gezien veel geavanceerder dan een kindertablet, en het geeft een andere spelbeleving door de innovatieve en geïntegreerde functies. Daarnaast is de Nintendo Switch leuker als het hele gezin graag videospelletjes smet elkaar of natuurlijk tegen elkaar speelt.

Dit artikel is geplaatst door (Decision Tree), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.