Waar moet je opletten als je een boxspring gaat kopen?

Is het tijd voor een nieuwe boxspring? Dat is dan een mooi moment waarvan je jarenlang kunt gaan genieten. Want zeg nu zelf, een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Maar waar moet je opletten als je besluit om een boxspring of boxsprings aan te schaffen? Want als er één ding duidelijk wordt is er wel dat er genoeg keuze te vinden is. Je wilt zeker weten dat de boxspring die je aanschaft bij je past en waar je heerlijk op kunt slapen. Een aantal tips.

Formaat is een van de belangrijkste factoren tijdens aanschaf van een boxspring

Het eerste wat je je moet afvragen bij het aanschaffen van een boxspring is om welk formaat het gaat. Wordt het een eenpersoon boxspring of ga je toch voor een tweepersoons boxspring? De maat 180×200 is een erg populaire maat en noemt men “queen size bed”. Behoefte aan meer ruimte en wanneer je lang bent overweeg dan grotere formaten zoals 180×220 of 200×220.

Wat is je budget?

Er zijn genoeg boxsprings te vinden in allerlei prijscategorieën. Om het voor jezelf makkelijk te maken doe je er verstandig aan om een maximaal budget te hanteren. Want met boxsprings is het goed mogelijk om veel duurder uit te komen dan je had verwacht. Er zijn genoeg relatief goedkope boxsprings te vinden voor uitstekende kwaliteit. Doe navraag bij een boxspring adviseur zoals Boxspring Xpert om meer kennis te vergaren over de kwaliteit van de boxspring die je wilt aanschaffen.

Zorg voor een optimaal matras

Besluit je om een eenpersoon boxspring aan te schaffen dan hoef je alleen met jezelf rekening te houden. Slaap je met z’n tweeën dan kan je kiezen voor twee aparte boxsprings. Het optimale matras hangt volledig af van het lichaamsgewicht, de voorkeuren en de slaaphouding.