Hoe repareert een dakdekker een dakgoot?

De dakgoot lekt en dus moet deze zo snel mogelijk gerepareerd of gerenoveerd worden om zo lekkages te voorkomen. Een lekkage kan namelijk grote gevolgen hebben. Denk dan aan houtrot en waterschade in huis. Dit zijn gevolgen die ook gelijk extra kosten met zich meebrengen. Het is dus fijn dat dit voorkomen kan worden door het te laten repareren. Ben je benieuwd hoe een dakdekker een dakgoot repareert? Lees dan verder voor het stappenplan!

Stappenplan voor het repareren van een dakgoot

  1. Als eerste moet je een offerte aanvragen om de gegevens van je dakgoot door te geven aan de dakdekker. Maximaal vijf dagen later krijg je een vrijblijvende offerte op maat op je deurmat geleverd.
  2. De dakdekker komt langs op de afgesproken datum en stelt zich aan je voor. Daarna begint de opbouw van een steiger. Het is nodig om de oude zinklaag van de dakgoot eraf te schuren zodat er een gladde en aanslag vrije zinklaag ontstaat. Hierna ontvet de dakdekker de dakgoot met behulp van een sterke ontvetter.
  3. Nu begint de dakdekker met de renovatie. Met behulp van het EPDM van Hertalan (Easystick GS) wordt de dakgoot gerepareerd. De EPDM wordt op maat gesneden en in de dakgoot gerold. De kraal wordt daarna waterdicht en uv-bestendig afgewerkt. De dakdekker zal de hoeken en details vouwen en knippen tot een waterdichte dakgoot. De waterafvoer wordt daarna als laatste vervangen met een nieuwe kunststof uitloop.

Nadat de dakgoot is gerepareerd, zal de dakdekker de steiger afbreken. Vaak bieden dakdekkers ook nog garantie aan op zowel de verwerking als het product. Als extra kun je er voor kiezen om de goten te voorzien van vogelschroten. Deze schroten zorgen ervoor dat vogels en andere dieren niet je dak kunnen betreden.