Zo verwijder je een wespennest in de muur

Hoe komt een wespennest terecht in de muur?

De koningin heeft jouw muur uitgekozen om daar haar nest te bouwen deze lente. Maar waarom? Deze plek is beschut, droog en dus veilig. Daarnaast is het ook nog een goede toegangsweg. Je muur heeft waarschijnlijk een open stootvoeg of een gat in de muur. Via deze plekken vliegen ze naar binnen en buiten. Als er meerdere openingen zijn dan maken ze hier ook gebruik van, ze kunnen dan hun nest naar alle kanten uitbouwen.

Hoe vind je een wespennest in de muur?

Je zit rustig in de tuin en ziet opeens veel wespen langs vliegen. In dit geval kun je er wel vanuit gaan dat er een wespennest in de buurt is. Hier kun je achter komen door de vliegroute van de wespen te volgen. Zie je ze een opening in vliegen? Het is dan wel zeker dat er een wespennest in de muur zit. In dit geval kun je ervoor kiezen om het nest zelf te verwijderen of om het weg te laten halen door een ongediertebestrijder.

Het wespennest in de muur verwijderen

Je wilt natuurlijk het liefste de muur openbreken met een hamer en het wespennest te lijf gaan, maar dit is niet handig. Het gevolg is namelijk dat je wordt aangevallen door honderden wespen vervolgens ook wordt gestoken. Het dichten van het gat of de gaten is ook geen goede optie. De wespen raken dan in paniek en het gevolg hiervan is dat ze hun weg naar buiten gaan knagen. Je kunt echter wel gebruik maken van wespengif, doe dit alleen wel veilig en lees altijd eerst de instructies. Draag daarbij ook goed beschermende kleding waar de wespen niet doorheen kunnen komen. Het beste is om een ongediertebestrijder in te schakelen die ervoor zorgt dat het nest gelijk goed wordt verwijdert.